Jautājumi un atbildes

Kā nopirkt aviobiļeti?

  • Aviobiļešu rezervēšanas sadaļā izvēlieties galamērķi, lidojuma datumus, pasažieru skaitu. Nospiediet meklēšanas pogu. Izvēlieties vienu no piedāvātajiem variantiem, nospiediet “Rezervēt”.
  • Aizpildiet pasažieru datus.
  • Aizpildiet apmaksas datus: ar karti vai izvēlieties apmaksu skaidrā naudā vai ar bankas pārskaitījumu. Izsmeļoša informācija par apmaksu un piegādi sadaļā “apmaksa un piegāde”.

Vai ir iespējams norezervēt aviobiļeti pa telefonu?

Jā. Šajā gadījumā Jūs varēsiet apmaksu veikt gan ar maksājumu karti, gan skaidrā naudā vai ar bankas pārskaitījumu. Sīkāku informāciju Jums sniegs mūsu operatori. Jūs saņemsiet aviobiļeti pa e-pastu pēc apmaksas veikšanas. Ja apmaksa nav ienākusi līdz norādītajam apmaksas termiņam, Jūsu rezervācija tiks automātiski anulēta. Atbalsta tālrunis: (371) 67 284 818

Kas ir elektroniskā aviobiļete un kā ar to ceļot?

Starptautiskā Gaisa transporta asociācija (IATA) 2008. gada 1. jūnijā pieņēma lēmumu par pāriešanu uz elektroniskajām aviobiļetēm. Elektroniskās aviobiļetes rezervē un apmaksā internetā, biļetes izdruka tiek nosūtīta uz e-pastu vai faksu. Uz doto brīdi lielākā daļa Eiropas aviokompāniju jau pilnībā ir pārgājušas uz elektroniskajām aviobiļetēm.

Elektroniskā aviobiļete – tas ir elektronisks ieraksts aviokompānijas datorsistēmā par pasažieri un lidojuma maršrutu. Elektroniskās aviobiļetes iegāde ir ļoti vienkārša un ērta. Pasažieris saņem uz epastu elektroniskās biļetes izdruku (passenger itinerary receipt), kurā ir visa tā pati informācija, ka parastā biļetē, šo izdruku vēlams ņemt līdzi uz reģistrāciju lidostā.

Kādi dokumenti ir nepieciešami, lai reģistrētos reisam lidostā?

  • Derīga pase vai personas apliecība (pilsoņiem). Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Čehijas Republikā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Horvātijā, Igaunijā, Īrijā, Islandē, Itālijā, Kiprā, Apvienotajā Karalistē (Lielbritānijā), Lietuvā, Lihtenšteinā, Luksemburgā, Maltā, Melnkalnē, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Šveices konfederācijā, Ungārijā, Vācijā, Zviedrijā (Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā un dažās citu reģionu valstīs).
  • Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību.
  • Pārliecinieties, vai Jūsu rīcībā ir nepieciešamie dokumenti, lai ar Jums kopā izceļotu/ieceļotu Jūsu vai Jūsu aizbildnībā esošie nepilngadīgie bērni.
  • Ryanair lidojumiem: izdrukāts iekāpšanas talons.

Kā pareizi rakstīt pasažiera vārdu?

Pasažiera vārdu un uzvārdu jāraksta latīņu burtiem, kā pasē, bet bez mīkstinājumiem un garumzīmēm. Nesajauciet vietām vārdu un uzvārdu. Dubultie vārdi vai uzvārdi rakstāmi kopā bez atstarpēm un domuzīmēm. Atcerieties, ka pēc biļetes noformēšanas, tajā nav iespējams veikt izmaiņas. Ja Jūs pamanījāt kādu kļūdu, tad nekavējoties pēc rezervācijas veikšanas sazinieties ar mums.

Vai bagāža ir iekļauta cenā?

Informācija ir Jūsu rezervācijas apstiprinājumā.

Bagāžas pārvadāšanas ierobežojumi.

Rokas bagāžā ir atļauts tikai neliels daudzums šķidru vielu. Šķidrumiem ir jābūt atsevišķās tvertnēs un katras ietilpība nedrīkst pārsniegt 100 mililitrus katram iepakojumam, kopējais svars nedrīkst pārsniegt 1kg. Visas tvertnes ir jāievieto vienā caurspīdīgā atkārtoti attaisāmā un aiztaisāmā viena litra ietilpības plastikāta maisiņā. Viena pasažiera rokas bagāžā var būt tikai viens šāds maisiņš.

Bagāžas pārvadāšanas normas

Katrai aviokompānijai bagāžas pārvadāšanas normas atšķiras, bet Jūs varēsiet redzēt vajadzīgo informāciju, rezervējot aviobiļeti.

Reģistrācija

Reģistrācija notiek lidostā 2h pirms izlidošanas laika. Reģistrācija tiek slēgta 30min. pirms izlidošanas laika.

Ir dažas aviokompānijas tādas kā: Ryanair, Wizzair, airBaltic un Ukrainian Airlines u.c., kuras iekasē maksu par reģistrāciju lidostā. Toties reģistrācija internetā ir bezmaksas. Instrukcija ar informāciju par reģistrēšanos lidojumam tiek automātiski nosūtīta uz norādīto e-pastu uzreiz pēc aviobiļešu apmaksas.

Izmaiņas rezervācijā. Vai drīkst veikt izmaiņas rezervācijā (mainīt vārdu un uzvārdu, datumus)?

Neapmaksāta rezervācija: atcelšanas bez maksas, lai veiktu izmaiņas, jāveic jaunu rezervāciju.

Apmaksāta rezervācija:

  • airBaltic: atceļot var atgriezt tikai daļu lidostas nodokļu; datuma, vārda un uzvārda maiņa nav atļauta.
  • Regulārās aviokompānijas: atceļot var atgriezt tikai daļu lidostas nodokļu; datuma, vārda un uzvārda maiņa nav atļauta.
  • Zemo cenu aviokompānijas: biļetes nav atceļamas, nauda netiek atgriezta, datuma, vārda un uzvārda maiņa par papildus samaksu, kas atkarīga no jaunās biļetes cenas (+aviokompānijas noteiktā pakalpojuma maksa).

Sīkāku informāciju par savas rezervētās biļetes noteikumiem jautājiet operatoram.

Kas ir zemo izmaksu aviokompānijas?

Rezervet.lv mājas lapā ir pieejami arī zemo izmaksu aviokompāniju reisi (easyJet, Ryanair, Norwegian, Wizzair u.c.). Šīs aviokompānijas piedāvā lētas aviobiļetes uz daudzām Eiropas pilsētām, dažkārt samazinot biļetes cenu uz pakalpojuma kvalitātes rēķina (nav bezmaksas ēdināšanas, maksas nododamā bagāža). Biļetes cena var mainīties atkarībā no reisa aizpildījuma. Biļetes pa akcijas cenu ir ierobežotā daudzumā.

Kā atrast lētas aviobiļetes?

Aviobiļešu cenas nav fiksētas un var mainīties atkarībā no reisa aizpildījuma, tāpēc mēs iesakām iegādāties aviobiļetes savlaicīgi.

Padomi ceļotājiem

  • Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā tiek nozaudēti vai nozagti. Neglabājiet dokumentus un naudu kopā.
  • Plānojiet papildu laiku pasu kontrolei un drošības pārbaudēm robežkontroles punktos.
  • Ceļojot ar mājdzīvniekiem, pārliecinieties, vai dzīvnieka pasē ir nepieciešamās atzīmes par veiktajām vakcinācijām saskaņā ar attiecīgās ārvalsts prasībām.
  • Neceļojiet ar lielu daudzumu skaidras naudas. Iegādājieties un izmantojiet starptautiskos ceļojuma čekus.Pirms izceļošanas no Latvijas nodrošinieties ar iespēju saņemt papildus materiālo palīdzību gadījumos, ja radīsies nepieciešamība. Dzīves dārdzība ārvalstīs nereti ir lielāka par gaidīto.

Ja ir radušies jautājumi:

Jūs variet sazināties ar mūsu operatoriem pa atbalsta tālruni (371) 67 284 818

Leave a Reply